Rogán kiadta az ukázt: erről beszélnek, erről hallgatnak majd a fideszesek

Rogán Antal propagandaminiszter a Fidesz visegrádi frakcióülésén készítette fel a kormánypárti képviselőket a kampányüzemmódra.

A frakciógyülésen Orbán kijelentette: kampányüzemmód van, elvárja a figyelmet, innentől nem tűr kibeszélést, csak a saját témákkal szabad foglalkozni, nem megnyerhető meccseket nem szabad vállalni.
 
Ennek mikéntjéről már Rogán Antal propagandaminiszter tájékoztatta a képviselőket. Mint mondta, csak olyan témákkal kell foglalkozni a választásokig, amikkel többen értenek egyet, mint ahányan a Fideszt támogatják.
 
Ilyen a bevándorlás ügye, amivel már a következmények nélküli és eredménytelen kvótanépszavazáson is sok embert sikerült a kormánynak maga mellé állítani, de kifizetődő lesz a migránspárti civil szervezetek sorosbérencezése, a munkahelyteremtés és a rezsicsökkentés kérdése is, ahogy szintén sokan vevők a kormány Brüsszellel szemben vívott "függetlenségi harcára". Utóbbi kicsit összetett kérdés, mert az emberek többsége EU-párti, ha azonban a kormány elhiteti, hogy Brüsszel Magyarországgal szemben folytat támadásokat, akkor inkább a kormány mellé állnak az emberek.
 
Nem véletlen, hogy a kormány hamarosan a fenti témákkal kapcsolatban folytat majd újabb nemzeti konzultációt.
 
A kormány stratégiájában fontos elem az ellenzéki témák teljes elhallgatása is: Rogán szerint azokkal egyáltalán nem szabad foglalkozni, agyon kell őket hallgatni.
 
Ehhez a módszerhez folyamodtak az olimpia esetében is: ahelyett, hogy beleálltak volna a kétes kimenetelű (vagy inkább egyértelmű bukást ígérő) népszavazási kampányba, inkább gyorsan visszavonták a pályázatot.