Orbán a felelős a pályázat visszavonásáért

A Jobbik szerint a kormánypárt az elmúlt hat évben megszüntette a társadalmi párbeszédet. Mindent erőből, diktatórikus módszerekkel akar megoldani.

Szilágyi György országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ezzel indokolva értékelt úgy, hogy az olimpiai pályázat visszavonásáért egyértelműen a Fidesz és Orbán Viktor a felelős.

Hozzátette: felelősség terheli az MSZP-t és "az SZDSZ szellemiségének új köntösbe bújtatott utódjait" is, mert az emberek Fidesz-ellenességét kihasználva demagóg módon állították szembe az olimpia ügyét az egészségügy és az oktatás helyzetével.

Ahogy az elmúlt 27 évben, úgy most is csak a saját politikai és gazdasági érdekeiket tartják szem előtt - mondta az MSZP-re és a Fideszre utalva Szilágyi György, majd hozzátette: változásra van szükség, amit csak a Jobbik hozhat el. Kifejtette: csak a Jobbik képes olyan rendszert létrehozni, amelyben nyugodtan lehet olimpiát rendezni, ha a gazdasági helyzet megengedi, és nem kell félni attól, hogy a korrupció miatt a költségek az eredeti többszörösére emelkednek.