Brutális: majdnem agyonverte a 62 éves eladónőt a Nemzeti Dohányboltban a 18 éves támadó

Két támadás is történt.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói gyorsak voltak, másnap Nyíregyházán elkapták a gyanúsítottat. A 18 éves M. A. nyírteleki lakost életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására - olvasható a police.hu-n.

Aggasztó, de szintén szombaton számoltak be egy másik Nemzeti Dohánybolt elleni támadásról is.

Szolnokon péntek este egy ismeretlen férfi megfenyegette egy trafik alkalmazottját és a bevételt követelte. Az eladó átadta a készpénzt. A támadó az összeggel és a sértett mobiltelefonjával elmenekült a helyszínről. A rendőrök azonban néhány órán belül megint eredménnyel jártak: az őrizetbe vett K. László 19 éves szolnoki lakos és segítői, V. Henrik 24 éves szolnoki lakos és fiatalkorú társa ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indul.

Emlékezetes, hogy mennyire felkorbácsolta a magyar indulatokat, amikor 2015-ben Kaposváron egy fiatal eladó lányt gyilkoltak meg brutális módon egy elsötétített bejáratú Nemzeti Dohányboltban, ennek ellenére még tavaly is fontos célpont volt a trafik a bűnözők számára.