Milliós olvasottságú ultraliberális és trumpista portálokat üzemeltet ugyanaz a cég

 
A BuzzFeed szerzőjének egy múlt heti hír tűnt fel, amelyet gyanúsan hasonló szóhasználattal - bár, persze ellenkező előjellel - dolgozott fel a Liberal Society és a Conservative101 is. Még a cikket illusztráló fotó is ugyanaz volt. Alapos oknyomozás során kiderült, hogy a két, egymással szögesen ellentétes világképet tükröző honlap mögött 
 
ugyanaz a floridai bejegyzésű cég áll. 
 
A vállalkozás üzemeltet további egy liberális, egy konzervatív, és egy keresztény portált, a Democratic Rewiew-t, az American News-t, illetve a God Today-t. 
 
A portálokat a végletekig hiszterizált elnökválasztási kampány során futtatták fel jelentős részben félrevezető, torzított, vagy teljesen valótlan hírekkel. A cég nem volt válogatós,
 
mindkét irányba bőkezűen osztotta az egységsugarú olvasót hergelő kamut.
 
"bigott republikánusoknak" beolvasó, hamis Obama-beszédet a liberális, a különböző sztárok Trumpot támogató, soha meg nem történt "nyilatkozatait" a jobbos portálokon terjesztették. 
 
Az üzlet remekül pörög, a cikkeket százezer-, olykor milliószámra osztották meg az emberek, a két legnagyobb sikertörténetnek, az American Rewiew-nak és a Liberal Society-nak öt-, illetve kétmillió követője van a Facebookon.