Csak egy "kontraszelektált politikai kaszt" hiszi, hogy az izlandi gleccser vonzza el a fiatalokat

Hanem a kormány miatt.

Az Alfahír is beszámolt róla, kedden a köztévében Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója többek között arról beszélt, hogy „az alacsony fapados jegyárak mellett nem szabad azon csodálkozni, ha valaki szeretne külföldön szerencsét próbálni.” A műsorban olyan további remek példákkal illusztrálta a hiányszakmák tömkelegét kiváltó kivándorlást, hogy ha valaki túravezető akar lenni a gleccserek közt, akkor ehhez Izlandra kell mennie.

A jobbikosok felidézik, a Fidesz ifjúsági tagozatához köthető Új Nemzedék Központ legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly nyáron korrupciógyanús pénzosztások miatt állami számvevőszéki vizsgálatot rendeltek el ellenük, majd ez alól máig érthetetlen okok miatt büntetlenül kibújtak.

"Az ÚNK a kormánypárt által kitartott, törvények felett álló, valóságtól elszakadt, kontraszelektált politikai kasztnak az intézményi megtestesülése. A fiatalok többsége ugyanis nem kalandvágyból, hanem a kilátástalanság elől menekül külföldre, mert itthon nem tud becsületes munkából megélni. Ezt bizonyítja a műsorban tárgyalt felmérés is, amely szerint minden harmadik 15 és 29 év közötti honfitársunk külföldön szeretne boldogulni, ezen belül 45 százalék fontolgatja a tartós letelepedést".

Farkas Gergely és Bencsik János ígéri, a 2018-as Jobbik-kormány le fog számolni az egész országot gúzsba kötő uram-bátyám földesúri mentalitással, amelynek megszenvedője az oktatás és az egészségügy, és amely elől százezerszámra menekülnek tehetséges fiataljaink.

"A nép pártján állva, az egyenlő munkáért egyenlő bért elv alapján olyan országot fogunk építeni, ahol az érvényesülés útja nem a párttagság és a rokoni kapcsolatok, hanem a tehetség és a szorgalom"

- fogalmaznak.