Kihátrált a kormány a Torkos Csütörtök mögül

11 év után először elmarad a Torkos csütörtök. Illetve rengeteg helyen lesz, de hivatalosan, központilag szervezett akcióként idén már nem szervezik meg. 

A kedvezményes - általában féláras - éttermi étkezés napját 2006-ban hirdette meg a Magyar Turizmus Zrt. A kezdeményezés hatalmas siker lett, országszerte több száz vendéglátóhely csatlakozott hozzá, emberek tízezrei vettek részt benne. 

Idén azonban a Magyar Turizmus Zrt. utódja, a Magyar Turisztikai Ügynökség kihátrált az akcióból. Erről egyébként az égvilágon semmilyen közleményt, vagy tájékoztatást nem adtak ki. A Világgazdaság szúrta ki, hogy a torkoscsutortok.hu sem működik. A lap megkereste az intézményt is, ahonnan egyelőre nem kaptak választ a döntés okait firtató kérdésükre. 

Az MTÜ-t tavaly áprilisban hozták létre, kormánybiztosként pedig Bienerth Gusztáv vezeti, akit egyébiránt nemrég választottak meg nem kevés kormányzati hátszéllel úszószövetségi elnöknek.  

A Torkos csütörtök azonban így sem marad el. Az országos koordinációt egy magáncég, a Clementine Consulting Kft vállalta fel, akik interaktív térképre viszik fel a részt vevő éttermeket.