Klórt öntöttek a medencébe, miközben a gyerekek úsztak - 17 diákot kellett kórházba szállítani

17 gyermeket kellett kórházba szállítani az iváncsai kistérségi tanuszodából - tudta meg az Alfahír.

 

"2014 elején nyitott meg újra az iváncsai tanuszoda. Az öt éve átadott, kiváló állapotú és kívülről is impozáns létesítményben kulturált környezetben lehet sportolni" - olvasható a Nemzeti Sportközpontok honlapján a létesítménnyel kapcsolatban, ahová a környékbeli iskolások is rendszeresen járnak.

Ebből az uszodából kellett kórházba szállítani 17 gyermeket, akik klórmérgezést kaptak. 

Az információt megerősítette portálunknak Simonné Zsuffa Erzsébet, Pusztaszabolcs önkormányzati képviselője, akinek a gyermeke is az uszodában volt.

A gyermekek épp testnevelés óra keretében tartózkodtak a medencében, mikor az úszómester jelentős mennyiségű klórt öntött a vízbe.

A gyermekekre felügyelő tanár azonnal kérdőre vonta az úszómestert, ő azonban gyorsan el is hagyta a helyszínt. A gyerekek rosszul lettek a jelentős mennyiségű klórtól, többüknél fejfájás, hasfájás, hasmenés jelentkezett. A tanár azonnal mentőt  hívott a helyszínre. Nyolc diákot a székesfehérvári, kilencet a dunaújvárosi kórházba vittek.

Úgy tudjuk, az uszoda adagoló berendezése meghibásodott, ezért döntöttek úgy, hogy kézzel juttatják a klórt a vízbe. Hogy miért ilyen mennyiségben, és miért akkor, mikor a medencében épp gyerekek tartózkodnak, arra nincs logikus magyarázat. Próbáltuk elérni az uszodát is, ám hiába hívtuk őket, senki sem vette fel a telefont. Az esetet már vizsgálja a rendőrség is.

A diákokkal Kádár Csilla, az osztályfőnökük is elment a kórházba. Úgy tudjuk, a nyolc székhesfehérvári kórházban tartózkodó gyerekek már jobban vannak, elképzelhető, hogy este haza is engedik őket. A dunaújvárosi kórházban lévő kilenc gyermek vélhetően ma még nem térhet haza, őket megfigyelésre tartják bent.