Ügyes trükk Kósától! Nem fogja elhinni, hogy mi az új módi a kínos kérdések esetén

Amiről nem tudunk, az nincs is.

Ahogy arra lapunk szerdán rámutatott, ezzel nem is igazán a fenti összeg a legnagyobb probléma, (amihez egyébként úgy jutott hozzá a Hunguard, hogy a jogszabályalkotó egy olyan környezetet alakított ki, amely eredményeként a különböző számlázási rendszerek auditálása kapcsán az állami és önkormányzati tulajdonú cégek csak ezzel a vállalattal tudtak szerződést kötni), hanem hogy a jelenlegi tulajdonosi kör egy ismeretlen offshore-hálóban rejtőzik. Pedig az MVM-en keresztül például rálátása volt a paksi nukleáris létesítmény adataira is.

Egyébként az érintett közműszolgáltatók közül szinte semelyik nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy a Hunguard tulajdonosi köre jelenleg hogyan épül fel.

Visszatérve Kósára:

a Magyar Nemzet beszámolója szerint a politikus először kioktatta az újságírókat arról, hogy a Hunguard ezt az összeget nem "kapta", hanem egy szolgáltatást teljesített, majd kifogásolta a „bizonytalan tulajdonosi hátterű” kifejezést is.

Az ellentámadás csúcspontja végül az volt, amikor kijelentette: még nem is olvasta a témában megjelent cikkeket. Így nem is alkothat véleményt róla.

Mert amiről nem tudunk, az nincs is. Ügyes, ugye?

Kutyaszorítóban: hazánkból több száz milliárd dollárt csatornáztak ki - Brüsszel ennek vetne véget

Az Európai Parlament (EP) Gazdasági és Monetáris, valamint az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága végre úgy határozott, hogy felszámolja az európai adóparadicsomokat. Ezek ugyanis nemcsak a terrorizmus melegágyai lehetnek, de a nemzetállamokból is több száz milliárd dollárt szivattyúznak ilyen helyekre. Magyarország esetében, 2010-ig ez az összeg eléri a 242 milliárd dollárt.