Trump ellentámadásba lendül: egy demokrata politikus Putyinhoz fűződő kapcsolatait vizsgálná

Chuck Schumer 2003-ban együtt kávézott Vlagyimir Putyinnal New Yorkban. A két politikus egy Lukoil benzinkutat látogatott meg New York-ban.

A Twitteren közzétett bejegyzés mellett egy 2003-ban készült kép látható, amely Chuck Schumert mutatja, amint éppen együtt kávézik Vlagyimir Putyinnal New Yorkban. A képaláírás szerint a két politikus a Lukoil egyik New York-i benzinkútját látogatta meg.
    
Az elnök Twitter-bejegyzésében "álszentnek" nevezte Schumert, a szenátus demokrata csoportjának vezetőjét.
    
Schumer és több másik demokrata politikus előzőleg lemondásra szólította fel Jeff Sessions igazságügy-minisztert, akiről a The Washington Post beszámolója nyomán a napokban kiderült, hogy az elnökválasztási kampány alatt - még szenátorként - kétszer is találkozott Oroszország egyesült államokbeli nagykövetével, de erről nem számolt be a miniszteri kinevezését megelőző szenátusi meghallgatásán.
    
Schumer azonnal reagált Trump pénteki Twitter-bejegyzésére és szintén a mikroblog-portálon közölte: "boldogan beszél" a Putyin elnökhöz és munkatársaihoz fűződő viszonyáról. Mint írta: a találkozó 2003-ban történt a sajtó jelenlétében. Leszögezte, hogy készen áll a téma megvitatására, és visszakérdezett: "Ön és a csapata is?".