Kálmán Olga: a HírTV megváltozott, vállalhatóvá vált

A műsorvezető szerint a G-nap azért történt, mert Simicskának vállalhatatlanná vált a Fidesz.

Kálmán Olgáról tavaly decemberben derült ki, hogy otthagyja az ATV-t, és a Hír TV-hez megy. A miértekről és a körülményekről többnyire a kormányzati sajtó igyekezett leírni a saját verzióját. Februárban jelent meg az első „tisztázó” interjú az Indexen a műsorvezetővel. Ebben beszélt a váltás indokairól, illetve arról is, hogy mit mondott neki Simicska Lajos, amikor találkozott vele. Most a 444.hu is megkérdezte.

Kálmán Olga ismét megerősítette, hogy nem konfliktus miatt hagyta ott az ATV-t. Ugyanakkor azt is elmondta: a HírTV-nél „kedvesen, rendesen, aranyosan” fogadták.

„Nagyon remélem, hogy kevesen kajálták be ebben az országban, amit a kormányzati média próbált sugallni, hogy miattam felmondási hullám indult el. Nem ezért mondtak fel kollégák, nem igaz hogy miattam kiugráltak az ablakon. Nagyon komoly szándék volt az Echo tévé részéről, hogy minél több kollégát átcsábítsanak a Hír tévéből, és nem máshonnan, hanem kifejezetten a Hír tévéből. Egyszerűen kitalálható, hogy miért. A távozások indoka nem az volt, hogy itt dolgozik Kálmán Olga”

- mondta a 444.hu-nak.

A műsorvezető szerint a G-nap után kicserélődött a televízió irányító-testülete, onnantól "ez a tévé valódi hírtévéként" kezdett el működni.

„Az a nap nem annyi volt, hogy két ember összeveszett azon, hogy kinek zöldebb a kertje. Itt sokkal nagyobb dolgok történnek, mint két hajdani barátnak valami pitiáner ügy miatti konfliktusa. A Hír tévé filozófiája, a tulajdonosa filozófiája elvi alapon változott meg. Nyilván nem tudok a nevében nyilatkozni, de én úgy értelmeztem, hogy Simicska azt mondta ki, hogy ez innentől kezdve vállalhatatlan. Nem ezt akarta, nem ezért volt részese a rendszer kiépítésének.”

Kálmán Olga hozzátette: Simicska és Orbán már nem fognak kibékülni.

„A Fidesz felépítése és kormányzásra juttatása bizonyos szintig volt vállalható Simicskának, aztán kimondta, hogy ennek nem akar részese lenni. Ez szerintem mindenkinek világos ebben az országban.”

A műsorvezető állítása szerint hamar megegyezett Simicskával, de elismerte, hogy korábban neki is lettek volna kérdései a nagyvállalkozóhoz egy interjúban. Most azonban már nem érdekli, hogy mi volt a G-nap előtt, meg azóta milyen vállalkozásokat üzemeltet Simicska Lajos. „Van egy tévé, ahol nagyon jó kollégákkal nagyon jó munkát tudunk végezni” - mondta Kálmán Olga.

Szerinte a HírTV megváltozott, vállalhatóvá vált, mert „végre nem ideológiai, hanem szakmai alapon működik”, amelynek most a részese lesz.

„Azzal foglalkozzam, hogy mi volt a múltja, és miért gondolta akkor Simicska Lajos és az akkori irányító testület, hogy mit kell csinálniuk? Én ezzel nem tudok, nem is akarok foglalkozni. A G-nap mérföldkő volt ennek a tévének az életében. Persze ez nem jelenti azt, hogy az emlékeimet kitörölte, meg nem történtté tette a múltat. Viszont eltelt két év a G-nap óta, ez a tévé, a kollégák bizonyítottak, úgyhogy innentől kezdve, én a jelennel foglalkoznék inkább, és a jövőnkkel.”