Az Orbán-kormány egyik legnagyobb árulásának 3400 magyar család az áldozata

"Csak tavaly 3400 olyan kilakoltatás történt, mely elkerülhető lett volna."

Az ellenzéki képviselő felidézte: a kilakoltatási moratórium lejártával a Fidesz-kormány pánikszerűen nyújtott be egy több sebből vérző, bizonyos részeit tekintve hibás javaslatot.

"Csak tavaly 3400 olyan kilakoltatás történt, mely elkerülhető lett volna, ha a Jobbik 3 évvel ezelőtt benyújtott indítványát elfogadták volna".

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a nemzeti néppárt az elsétálás jogával biztosította volna, hogy árverezés után ne lehessen senkin további milliókat követelni, és már 2014 első felében biztosította volna, hogy becsérték alatt ne lehessen elkótyavetyélni az emberek ingatlanjait, "ám a Fidesz akkor ezt leszavazta!" - tette hozzá.

A mostani fideszes javaslat ráadásul nem is zárja ki teljes körűen, hogy a későbbiekben ugyanez a tartozás újabb problémákat okozzon - fogalmazott a Jobbik alelnöke, aki szerint a Fidesz javaslata csak annyiban jelent könnyebbséget, hogy nehezebben kerül sor árverésre, de ettől még az indokolatlanul elvett milliók nem jutnak vissza a családokhoz. "Az indítványt csak az első megállapítás miatt támogattuk, de semmiképpen sem tekintjük végleges megoldásnak".

A Jobbik követeli a kormánytól a kilakoltatások felfüggesztését, legalább a legnehezebb helyzetben levő családok esetében egy új elszámolási törvény elkészültéig.

"Követeljük azt is, hogy az MNB-nél az árfolyam-különbözet miatt felhalmozódott nyereséget ne ők tapsolják el ingatlanokra, műkincsekre, hanem az egy kártérítési alapba kerüljön, ahonnan a károsultakat meg lehet segíteni"

- ismételte el a párt által korábban megfogalmazott javaslatot.