„A kormány kultúrpolitikájában fontosabb a látvány, mint az érték”

A Jobbik szerint a kormány kultúrpolitikájában sokkal fontosabb a látvány, mint az érték - mondta Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke csütörtöki ajtótájékoztatóján.

Dúró Dóra beszámolt arról, hogy bizottsági elnökként az utóbbi időszakban budapesti kulturális intézményeket látogatott meg, tárgyalt a Nemzeti Színház, a Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár, a Nemzeti Galéria, a Művészetek Palotája, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, az Újszínház, az Operettszínház, a Turay Ida Színház és a József Attila Színház vezetésével.

A látogatások tapasztalatait összegezve Dúró Dóra azt mondta: a kormány kultúrpolitikájában sokkal fontosabb a látvány, mint az érték, hiszen a látványos beruházások mellett sokszor méltatlan működési nehézségekkel, "filléres gondokkal" küzdenek kiemelt kulturális intézmények is.

Hiányolta, hogy a kultúra és a turizmus összehangolására nincs megfelelő kormányzati stratégia.

Elmondta: bizottsági elnökként korábban a legnagyobb egyetemek rektoraival, illetve oktatási és kulturális intézményeket fenntartó egyházi vezetőkkel egyeztetett, a következő időszakban pedig budapesti közoktatási intézményeket keres majd fel.

Forrás
MTI