TV2-vezérigazgató: a Tényekkel nincs gond és kamuhírek sincsenek benne

Kamuhírek? Nem hinném!

Dirk Gerkens, a TV2-csoport vezérigazgatója az Indexnek adott interjút, ebből szemezgettünk. Megtudhattuk, hogy jelenleg is zajlik a per közte és az RTL Klub között, akiket egyébként legyőzne a piaci versenyben. Szóba kerültek természetesen a lehetséges új csatornák a TV2-csoportnál, valamint a következő időszakok műsorai.

Elkerülhetetlen kérdés volt, hogy mi a helyzet a Tényekkel? Gerkens szerint a TV2 nem gyárt kamuhíreket.

„Kamuhírekkel? Ez most pont olyan, mint amit Trump mondott a CNN-re. Nem hinném, hogy kamuhírek lennének a Tényekben.”

Az RTL Klubbal kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy „a kormányellenes híradózás nem jelent függetlenséget”, mert ha van mögötte egy cél, akkor nem beszélhetünk ilyenről.

A lejárató riportokat feszegető kérdésnél próbált ellentámadásba lendülni, az Andy Vajnáról szóló RTL híradós anyagokat emlegetve, de konkrét példát arra nem tudott mondani, hogy mikor készült a kaszinótulajdonosról magánéleti lejárató riport, az üzletivel pedig had foglalkozzon már egy tájékoztató műsor.

Azt is kifogásolta, hogy a konkurens csatorna támadó anyagot készített ellenük, mikor a Vajnának adott állami hitelről számoltak be a TV2 felvásárlása kapcsán. Azt sajnos nem tudjuk meg, hogy miért számít lejárató riportnak, ha megtudják az állampolgárok, hogy az állami Eximbank kinek és mire ad pénzt.

A Tények a tuti

Gerkens a Fox News-szerű híradózást szereti a CNN-féle vonulattal szemben, ami Trump szerint is egy jó csatorna. Bár azt nem tudjuk, hogy miért evidens, hogy az a jó, amit az amerikai elnök mond.

„A hírműsorok is lehetnek szórakoztatók, nem kell unalmasnak lenniük.”

Ez egy teljesen jogos felvetés, de remélni merem, hogy a szórakoztatásnak minőségibb formáival is találkozhatunk a magyar csatornákon a bulvárriportoknál, vagy Terry Black Vona-buzizásánál.

Végül pedig hitet tett a Tények mellett, majd ráerősített a Fox News féle stílusra, mert nem elég, hogy Trumpnak is tetszik az a csatorna, de még Andy is ezt nézi! Két ekkora elme pedig csak nem tévedhet.

„Nekem semmi bajom nincs a műsorral. Dinamikussá, érdekesebbé akarjuk tenni a híradózást, mint amilyen, és szerintem ebben a Fox News a követendő példa. Andy is ezt a csatornát nézi.”