A Heineken még az Uniónak is nekimegy a Csíki Sör miatt

Nem hagyják annyiban az uniós döntést, pedig anélkül is győztek.

Az Igazi Csíki Sör ellen a romániai Heineken hiába indított pert, az uniós hivatal eredetileg a magyar félnek adott igazat, ami azt jelentette, hogy az Igazi Csíki Sör márkanév bejegyezhető lett, és a Heineken állításával szemben nem keverendő össze a Ciuc Premium nevű termékkel.

Ezt első-, majd másodfokon jogerősen is megállapították, a székely sört végül egy román bírósági döntés alapján mégis betiltották.

Ez vezetett oda, hogy ma már Tiltott Igazi Sör néven találkozhatunk vele a boltok polcain:

A HVG ugyanakkor megtudta, hogy a Heineken nem elégedett meg ennyivel: a február közepén esedékes határidőre megtámadták az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának jogerős döntését is, különben nemzetközileg is lajstromozhatták volna a 2013-ban igényelt csíki védjegyet, amivel a román bírósági döntés is támadhatóvá vált volna.

A székely sörmárka képviselőitől a lap megtudta, hogy a Heineken Románia gyakorlatilag a szabadalmi hivatalt perli, őket csak harmadik félként, „beavatkozóként” tartják számon az ügyben.

 

A román táblabíróság januári döntése értelmében az Igazi Csíki Sörnek 30 napon belül minden jogsértő „tárgyat és eszközt” meg kellett volna semmisítenie a már legyártott sörökön kívül. A névváltoztatás azonban ideiglenesen megoldotta a problémát, noha Magyarországon jobbikos kezdeményezésre bojkott is indult a Heineken ellen.