Kövér László rühelli az internetet!

Kövér László csütörtök este a Nagykörúti Polgári Estek rendezvény vendége volt – az eseményről az Index is beszámolt.

A házelnök önmagához képest kifejezetten felszabadultan sztorizott, elmondása szerint nagyapjával nézték a híradót, ami akkor még más volt, mint most. Zárójelben teszem hozzá, hogy a köztévés adások már igencsak hasonlítanak azokra az időkre.

A kommunista pártban az 1988-ban történt keményvonalasok leváltása szerinte legalább olyan felszabadító dolog volt, mint Donald Trump elnökké választása.

Kövér a Momentum Mozgalmat egy nagyon ütős szóviccel NOmentumra keresztelte, és szerinte ők sem lesznek képesek arra, hogy értékrendbeli különbséget egy táborba kovácsoljanak.

A konzervatív politikus az innováció jegyében kijelentette az internetről, hogy

„Kifejezetten rühellem, utálom, úgy, ahogy van.”

- éljen a technológiai fejlődés, bár szerencsére azért kapcsolattartásra jónak találja ezt az ördögtől való rendszert.

Hiányzó történelmi élmények

A házelnök azt látja a Jobbik és az LMP esetében is, hogy mivel rendszerváltáskori generációkról van szó, hiányzik nekik a történelmi élmény, ezért szeretnének ők is nagy dolgokat csinálni. Kövér megértő a fiatal generációkkal szemben.

„A dögunalom, meg a leépülés, morálisan és szellemi értelemben az, ami uralja a világot. Megértem, hogy frusztráltak szegények.”

Az ötletet pedig a fiatal generációtól várja, hogy hogyan lehetne közelebb hozni a Fideszhez a fiatalokat, ugyanis hiányzik a kaland, a romantika és a kuruckodás.

„Az Európai Bizottság messze van, Brüsszel messze van, nem átélhető a vagdalkozás.”

Végezetül töredelmesen elismerte, hogy a fővárosban soha nem lesz olyan népszerű a Fidesz, mint vidéken.