Lengyelország sohasem fog beleegyezni "kétsebességes" Európába

Lengyelország sohasem fog beleegyezni "kétsebességes" Európába, ma az Európai Unió egységéről kell beszélni  - jelentette ki pénteki brüsszeli sajtóértekezletén Beata Szydlo lengyel kormányfő.

Kijelentette, hogy a visegrádi négyek minapi deklarációja alapja lehet az Európai Unió következő, római csúcstalálkozójáról kiadandó nyilatkozatnak, amelynek akkor van értelme, ha konkrét megoldásokat javasol, nem pedig csupán az együttműködés összefoglalását.

Sikerült a lengyeleket megharagítani - nem írnak alá semmit

Kijelentette, hogy a kormányfői EU-tanács élén most újraválasztott Donald Tusk és a többiek keressenek más módot arra, hogy elfogadják a zárónyilatkozatot.Úgy foglalt állást, hogy a csúcstalálkozó érdektelen zárónyilatkozat nélkül. Ha a lengyel bojkott ellenére megoldást találnak a zárónyilatkozat aláírására, az azt jelenti: nincsenek szabályok - vélte.

Szydlo szólt arról is, hogy nincsenek tervben személycserék a lengyel külügyminisztériumon belül.

A PAP lengyel hírügynökség megjegyezte: találgatások kezdődtek Witold Waszczykowski külügyminiszter elmozdításáról, miután Lengyelország nem tudta elnyerni más EU-tagállamok támogatását ahhoz, hogy megakadályozza Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtöki újraválasztását.

(A címlapon és borítóképen Beata Szydlo és Orbán Viktor látható).

 

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.