És eljött ez is: több száz felmondólevelet írtak alá a csalódott BKV-alkalmazottak

Fotó: Beliczay László / MTI

Pénteken írtunk arról, hogy BKV-vezetésének még csak ajánlatot sem sikerült letenni az asztalra a bértárgyalások aktuális fordulójában, nos meg lett a következménye. Több százan kitöltötték és aláírták a felmondási nyomtatványukat, amely az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) páncélszekrényébe fog kerülni, s a járművezetők és karbantartók egy hónap múlva élesíthetik be – jelentette be Nemes Gábor, az EKSZ elnöke.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, Nemesék tisztában vannak azzal, hogy a folyamatosan növekvő munkaerőhiányban az emberek egyre kevésbé félnek attól, hogy munka nélkül maradnak, s egyre bátrabban követelik a jogaikat. Mivel a súlyos létszámhiánnyal küzdő állami cégeknél jelentősen emelik a béreket – a MÁV-nál és a Volánnál is –, ezek a társaságok felszippanthatják a BKV-tól menekülőket. Ez egy reális forgatókönyv, amely a cégnek nagyobb kockázatot jelenthet, mint a járművezetőknek.

A lavina elindult - a szakszervezeti elnök tájékoztatása szerint a felmondólevelek letétbehelyezése folytatódik, egy nap alatt több százan adták azt le különböző gyűjtőpontokon, garázsokban, üzemi területeken, végállomásokban.

Amennyiben nem kapják meg a béremelést, egy hónap múlva élesítik a szándéknyilatkozatokat.