A BKV szerint nincs semmi értelme a több száz felmondásnak

"A BKV vezetése nem csak ígérget, hanem mindannyiunk érdekét szem előtt tartva felelősségteljesen, mindent átgondolva, hosszú távú megoldásra törekszik és ennek szellemében folytatja a bértárgyalásokat" - egy pazar mondat a közlekedési társaság közleményéből.

Ahogy arról beszámoltunk, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) felhívására több száz felmondólevelet adtak le a BKV alkalmazottai , ugyanis a dolgozók úgy érzékelik, hogy megrekedtek a bértárgyalások.

Az EKSZ-nél azonban tisztában vannak a helyzetükkel: a munkatársak akár a MÁV-hoz, akár a Volánhoz is könnyen át tudnak igazolni, jobb pénzért, miközben a BKV már így is nyög a munkaerőhiány miatt.

"Mind a BKV dolgozók, mind a BKV vezetése tisztában van a dolgozói bérek színvonalával, semmi értelme az ilyen jellegű feszültségkeltésnek, nyomásgyakorlásnak"

- reagált a kialakult helyzetre a BKV, hozzátéve: "béremelés lesz, csak pillanatnyilag a mértéke nem ismeretes". Meg persze az időpontja.

Olyanokat is megtudhatunk, hogy

"a bértárgyalások előre menetele nem a fenyegetéseken, hanem a források megteremtésén és a közös megegyezésen múlik, utóbbihoz azonban elengedhetetlen, hogy mindkét fél részéről jelen legyen a szándék",

és hogy

"a BKV vezetése nem csak ígérget, hanem mindannyiunk érdekét szem előtt tartva felelősségteljesen, mindent átgondolva, hosszú távú megoldásra törekszik és ennek szellemében folytatja a bértárgyalásokat".

Közben persze ketyeg az óra.