Mészáros Lőrinc vett egy megyei ügyészséget is?

Valaki orbitálisat hazudik a Sneider-fiúk ügyében.  

A kormányközeli Ripost pénteken kiáltotta világgá, hogy csoportos erőszak miatt emeltek vádat a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen, és akár nyolc évre is börtönbe kerülhetnek.

A "hírt" a szokásos módon átvette a Habony-média többi terméke is, a horror fantasyt a közpénzen működő MTI is lehozta. 

Sneider Tamás határozottan cáfolta a híreszteléseket, leszögezve, hogy gyermekei ellen nincs folyamatban semmilyen büntetőeljárás. Hozzátette: úgy véli, a "rágalomhadjárat" azért indult ellene, mert a hét elején az Országgyűlésben Mészáros Lőrincről kérdezte miniszterelnököt. 

A Fideszhez közeli médiában erre válaszul arról írtak, hogy a Heves Megyei Főügyészség kérdésükre megerősítette: Sneider fiai ellen büntetőeljárás indult, és a vádemelési javaslat már meg is érkezett az egri ügyészséghez.

A jobbikos politikus vasárnap a Facebookon tette közzé azt a dokumentumot, amely világosan bizonyítja: bár valóban folyt nyomozás két gyermeke ellen, azt

a rendőrség megszüntette.

A hatósági indoklás szerint

"a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény."

Vagyis a zsaruk alaposan megvizsgálták, hogy vertek-e a rasszista indítékból cigányokat a Sneider-fiúk, és arra jutottak, hogy ezt a sztorit az égvilágon semmi sem támasztja alá. Ennek megfelelően tehát

nem is érkezhetett az ügyben semmilyen vádemelés a Heves megyei ügyészségre. 

Most akkor minden felelős magyar állampolgár hátradőlhet: az Országgyűlés alelnökének gyermekei ellen nem folyik nyomozás. E kínzó kérdés helyébe azonban rögtön két újabb lép:

 - A Habony Művek szerelőcsarnokában képesek előállítani olyan galaktikus szuperhazugságot is, amely egy állami hatóság nyilatkozatát hamisítja meg

 - Esetleg a Heves Megyei Főügyészség tényleg egy nem létező eljárás tényét "erősítette meg" a kormánypárti médiának? 

Sneider Tamás Facebook bejegyzésében azt írja: ha az utóbbi történt volna, úgy kénytelen lenne arra gondolni, hogy 

"Orbán Viktor barátja annyira belelendült a Heves megyei vásárolgatásba, hogy vett magának egy megyei főügyészséget is. Azért remélem itt még nem tartunk."