Andy Vajna főhet a levében, végrehajtás indult a TV2 ellen a Chili TV miatt

67 napja ketyeg az óra - de hol meg a számláló?

A 24.hu írt a végrehajtás elrendeléséről, valamint arról is, hogy a TV Paprika televíziót működtető AMC tévétársaság bírósági végrehajtást kezdeményezett Vajnáék ellen. Az ok az volt, hogy a TV2 Zrt. nem hajtotta végre a bíróság korábbi ideiglenes intézkedését, ami alapján a TV2 Zrt. nem használhatná tovább a Chili TV nevet, valamint a kapcsolódó internetes oldalt, illetve nem folytathatna ilyen név alatt marketingkommunikációs tevékenységet.

A szellemi tulajdonnal összefüggő ügyekben, ha a végrehajtás meghatározott cselekményre irányul – mint most a névhasználat abbahagyására – , akkor a bíróság napi bírságot határozhat meg, hivatkozott a lap egy jogi szakértőre.

Titkolja bevételi adatait a Vajna-tévé

Az iparági szereplők szerint azért nem hozza nyilvánosságra bevételi adatait a kormánypárti TV2, mert így az is kiderülne, mekkora összeget kaszáltak állami hirdetéseken. Így a tavalyi reklámtortát sem lehet pontosan összerakni, ezzel pedig hosszú évek óta először válik feltérképezhetetlenné a hirdetési piac - írja a 24.hu.

Andy Vajnának jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis ez az összeg 10 és 200 ezer forint között lehet, ami 30 naponta megduplázódik, és a végrehajtásra kötelezett félnek mindaddig fizetnie kell, amíg nem hajtja végre a bírósági döntést.

Az óra viszont január 4-e óta ketyeg, tehát a kaszinóit online pénztárgépek nélkül működtető Vajnának ez akár több mint 10 millió forintos veszteséget is jelenthet.