Hiába fújták le az olimpiát, mégis meghirdettek egy félmilliárdos megállapodást

Hogy az olimpiai pályázat visszavonása után miért jelent meg egy ilyen közbeszerzési hirdetmény, arra nehéz választ adni.

Az érdekesnek tűnő, az európai közbeszerzési értesítőben megjelenő határozatot a K-monitor gyanús döntéseket előre jelző rendszere dobta ki. A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. kért ajánlatot hazai és nemzetközi rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó eszközök beszerzésére.

A szerződés végösszege 536,5 millió forint, plusz áfa, a teljesítés fő helyszíne: Aarhus (Dánia), Doha (Katar) és Budapest. A két nyertes ajánlattevő a HD Event & Promotion Kft., illetve a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

A hvg.hu rábukkant: Aarhusban Iskola Olimpiát rendeznek. Méghozzá június 13-16 között, vagyis bő három hónappal a budapesti olimpiai álmok eltemetése után. Dohában olyan sok a sportesemény, hogy nehezebben lehet beazonosítani, mely rendezvényen lett volna standja a magyar olimpiai pályázatnak. Budapesten is nehéz lenne megmondani a célpontokat, de a fővárosban a nyáron úszó- és dzsúdó-világbajnokságot is tartanak.

Hogy az olimpiai pályázat visszavonása után miért jelent meg egy ilyen közbeszerzési hirdetmény, arra nehéz választ adni.