Elszabadult holland indulatok: Mohamed pedofil, az iszlám erőszakos, a török tüntetők „söpredékek”

"Ócska, woodstocki szöveg" az, hogy "Hollandia mindannyiunké".

"Az iszlám a Hollandiát célzó legnagyobb fenyegetés. Az országunk jövője a tét, az iszlám és a szabadság nem férnek meg egymás mellett" - jelentette ki Wilders a NOS közszolgálati csatorna által közvetített vitában, "söpredéknek" nevezve a rotterdami török konzulátusnál néhány napja kitört csetepaté török résztvevőit.

Wilders emellett "ócska, woodstocki szövegnek" minősítette a szociáldemokrata irányultságú Munkapárt (PvdA) jelmondatát, amely szerint "Hollandia mindannyiunké". A pártvezér leszögezte, ezt olyanok találhatták ki, akik "túl sokat vízipipáztak",

Hollandia ugyanis nem mindenkié, noha a hollandok mára másodrendű polgároknak érzik magukat a saját országukban.

A holland-török hátterű Denk párt első embere, Tunahan Kuzu kedden lemondta a részvételét az esti vitában, amiért a szervezők Jan Roost, a jobboldali populista Hollandiáért (VNL) párt vezetőjét is meghívták.

Roos a vitán a török államfő, Recep Tayyip "Erdogan ölebének" nevezte Kuzut, távolmaradását pedig "gyávaságnak, a demokrácia semmibevételének".

A közvélemény-kutató intézetek felméréseit átlagoló legutóbbi adatok szerint a szerdai parlamenti választások nyomán a jelenlegi kormányfő vezette VVD 24-28 képviselői helyet szerezhet meg a parlament 150 fős alsóházában, míg a főként muzulmánellenes megnyilvánulásairól ismert Geert Wilders pártja, a PVV 19-22 mandátumra számíthat.