Habony Árpád népe, kitiltottak társasága és a valóság

Kit érdekelnek a helyreigazítások meg a valóság.

Egy évekkel ezelőtti felvételen látható volt, amint a Tolvajkergetők egy csoportja elindul egy felderített bűnözőhöz, a rendőrök azonban különféle jogszabályokra hivatkozva megpróbálják őket feltartóztatni. Tomcat hosszasan vitázik a rendőrrel, aki láthatóan nem tud mit kezdeni a helyzettel. Ennek most nem is lenne semmi relevanciája, a videó azonban tegnap megjelent az Orbán lapjáról kitiltottak Facebook-oldalon, melynek 102 ezer követője van - legyünk őszinték, jobbára nem agysebészekből áll a társaság -, a következő megjegyzéssel:

"Ez itt Orbánia!
Mindenképp nézd meg és várom a véleményedet!
Ha megosztod, az sem baj, hogy mások is láthatssák".

Több sem kellett a közösségnek, szinte mindenki azt hitte, egy friss videóról van szó, amin a március 15-ös ünnepségre igyekvő tüntetőket próbálják feltartóztatni a hatóságok, holott a felvételből azért kiderül, hogy a csoport egy Diószegi Sámuel utcában található házba ment volna egy bűnözőhöz.

Ez persze nem akadályozta meg az irritáló modorossággal gyakran internet népének nevezetteket abban, hogy a kontextust figyelmen kívül hagyva felháborodva kezdjék osztogatni a videót.

Jelenleg 5263 megosztásnál, 1,6 ezer lájknál és 243 ezer megtekintésnél járunk.

A kommentelők közül átlagosan tízből egy azért jelzi, hogy egy sokéves felvételről van szó, ami nem március 15-én készült, a maradék 90%-ot azonban ez hidegen hagyja.

A maradék 90% meg van győződve arról, hogy tegnap tüntetőket próbáltak meg nevetséges indokokra hivatkozva távol tartani Orbán Viktortól, még akkor is, ha teljesen egyértelmű, hogy nem erről van szó. A 90% ezért most nagyon utálja Orbán Viktort.

De nem baj, Orbán Viktor médiája majd megírja a miniszterelnök valamelyik ellenfeléről, hogy buzi. Vagy Soros-ügynök. Egy másik csoport 90%-a őket fogja nagyon utálni.

"Ezzel szemben a valóság az", szokták írni a helyreigazításokban, de hát kit érdekelnek a helyreigazítások meg a valóság.

Csak egészség legyen, meg sok megosztás!