Ha van ismerőse valakinek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnál, szóljon neki!

Síri csend, némaság és hullaszag.

Egy valamire azonban azóta sem találunk magyarázatot: lassan egy héttel a történtek után miért nem tartja fontosnak megszólalni a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság? Hívtuk őket telefonon, erősítettük meg a megkeresésünket írásban is feltéve a kérdéseinket, de a válasz síri csend, némaság és hullaszag.

Miért nem ad ki közleményt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, cáfolva vagy éppen megerősítve a bulvár által tényként közzétett súlyos rágalmat, miszerint "Sneider Tamás fiai érdekében befolyásolni igyekezett a büntetőeljárást", ezért - megint csak a Ripost szerint - át is kellett adni az ügyet a "Nógrád megyei rendőrségnek". Ezt a kérdést Czinege László rendőrfőkapitánynak, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének már a múlt héten tisztába kellett volna tennie.

Nem tette. Ilyenkor mondhatjuk, hogy egyrészt a rendőrséget ugye a belügyminiszter irányítja, aki maga is a kormány tagja. Pintér Sándor belügyminiszternek a főnöke pedig a miniszterelnök. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor az a politikus, akinek Mészáros Lőrinc saját bevallása szerint is a mesés vagyongyarapodását (a Jóisten és a szerencse mellett) köszönheti, és amivel kapcsolatban most már egyre inkább úgy tűnik, hogy nem ajánlatos kérdezősködni.

Persze ez csak egy elmélet. Lehet Orbán Viktor nem ilyen kicsinyes, Pintér Sándor pedig inkább noszogatja, semmint visszafogná a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot az újságírók tájékoztatásától. A körülmények viszont egyre inkább ennek az ellenkezőjét erősítik.

Ha olvasónknak van ismerőse a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnál, úgy jelezze feléjük, hogy türelemmel várjuk a megkereséseinkre adott válaszaikat!

Azok, akik lemaradtak Sneider Tamás a fideszes gőzhengert beindító felszólalásáról, alább utólag is megtekinthetik:

 
Juhász Gábor