Hiába a szakértői vélemény, az FKV-vezér felrúgta a szerződéseket

Az N1TV birtokába került az a szakértői anyag, amely még 2015 decemberében készült a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetésének megrendelésére.

Ezt egy független biztosítási szakértő készítette, a témája pedig a dolgozókra kötött egészség- és életbiztosítások voltak. Ebben a dokumentumban azt javasolták az FKF vezetőségének, hogy tartsák meg a dolgozóik biztosítását, de Csontos István vezérigazgatót ez nem igazán érdekelte.

Egy hónappal a független szakértői vélemény után a vállalat úgy döntött, hogy nem fizeti tovább a három évvel korábban kötött céges csoportos egészségbiztosítást, így azok értelemszerűen megszűntek a díjfizetés hiánya miatt.

Szép csavar a történetben, hogy erről a változásról az FKF nem tájékoztatta a munkavállalóit. Ezzel párhuzamosan pedig a vezetés kérte a dolgozók egyéni életbiztosításának díjmentesítését is – ami gyakorlatilag a megszüntetéssel egyenlő.

Az FKV tehát a független szakértő vélemény ellenére kinyírta a dolgozók életbiztosítását, ezzel sikeresen elérve, hogy több, mint kétezer munkavállaló maradjon biztosítási védelem nélkül.