Így lőtték le a párizsi Orly repülőtéren a katonanőre támadó tunéziai férfit

Az ügyészség közlése szerint a férfi azt kiáltotta: "azért vagyok itt, hogy meghaljak Allahért".

A videó hétfőn került az AP amerikai hírügynökség birtokába. A felvételen tisztán kivehető az események sora: a tunéziai származású, de francia állampolgárságú Ziyed Ben Belgacem hátulról közelíti meg a két társával a repülőtéri terminálon járőröző katonanőt. A férfi hirtelen leejti a földre a kezében levő szatyrot, és hátulról megragadja a katonát, akit revolverrel fenyeget. Pár másodpercig nem reagál senki, látható, amint egy utas bőröndjével elsétál a túszul ejtett katona mellett, sőt a másik katona is tovább sétál egy ideig. Aztán hirtelen az emberek hátrálni kezdenek, miközben a támadó hátrálva feléjük közelít, saját teste előtt pajzsként tartva és pár méteren keresztül maga után vonszolva a katonanőt. Dulakodást követően a katonanő a földre kerül, a támadót pedig sikerül lelőni. Az egész incidens kevesebb mint három percig tartott.

A francia rendőrség számára továbbra sem világos, hogy mi volt a 39 éves férfi indítéka. Az ügyészség közlése szerint a férfi azt kiáltotta: "azért vagyok itt, hogy meghaljak Allahért".

Belgacem többszörösen visszaeső bűnöző volt, 2009-ben kábítószer-kereskedelem miatt ítélték el. Boncolásakor alkoholt és kábítószert is kimutattak a szervezetében.