Elképesztő újítás az Adidastól! Vége a sablon pulcsiknak?

fotó: Reuters

Mindenki magának tervezheti a pulóvert, egy testszkennernek és egy csúcstechnikás gépnek köszönhetően órákon belül el is készül a ruhadarab.

A Reuters számolt be róla, hogy az Adidas forradalmasíthatja a ruhagyártást- és eladást. A német vállalat célja, hogy minél gyorsabban reagáljon a változó igényekre.

Egy berlini plázában már futott tesztüzemben a program, ami nagy sikert aratott. A vásárlók merinó gyapjúból tervezhették a pulóvereket 200 euróért, ami helyben el is készült nekik, mosással és szárítással együtt, mindösszesen 4 órát kellett várni a teljesen egyedi termékre.

Hogyan csinálják?

A vásárló belép egy elsötétített szobába, ahol különböző fényeket és mintákat vetítenek a mellkasára. Egy szenzoros érzékelő segítségével a lehetséges formák között kézmozdulatokkal lehet válogatni.

Ezután a színkombinációkat választhatja ki a vevő. A méretezésnél is elfelejthetjük a klasszikus S-M-L stb. listát, ugyanis egy testszkenner segítségével teljesen hozzánk passzoló arányban is elkészíttethetjük a ruhánkat.

Ezzel a folyamattal ér véget az interaktív tervezés, a rendszer a megadott információkat átküldi a boltban található kötőgépnek – ami elkészíti a kért darabot.

A projekt a „Knit For You” nevet viseli, az Adidas elemzi a visszajelzéseket, majd ennek tükrében dönt, hogy mi legyen az innovatív koncepció további sorsa.