Amerikai tengerészgyalogosok érkeztek Szíriába

Az Amerikai Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légi úton küldött erősítést az offenzívához, az észak-szíriai Rakkától keletre – írja a Kitekintő.

Az Al-Hadasz arab televíziós csatorna szerint nagyjából száz tengerészgyalogost küldött Washington, hogy azok tevékenyen részt vegyenek a harci cselekményekben az Iszlám Állam ellen folyó offenzívában.

A katonák lezárták a terroristák kezén lévő Rakka és a szíriai kormány uralta Aleppó között található, stratégiai fontosságú útszakaszt. A bevetésben szír harcosok segítik a tengerészgyalogosokat.

Andrian Rankine-Galloway őrnagy – a Pentagon szóvivője – megerősítette, hogy légihíddal és tüzérségi tűzzel is támogatják az offenzívát, de arról már nem számolt be, hogy hány amerikai katonát vezényeltek a térségbe.

Falvak elfoglalásában is segédkeztek az amerikaiak

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) közleménye szerint elfoglaltak négy falut Tabkától nyugatra, ezekben a műveletekben pedig részt vettek az amerikai katonák is.

A bevetések végső célja, hogy ostromgyűrűbe fogják Rakkát, az Iszlám Állam szíriai fővárosát – ahova 3-4 ezer terrorista ásta be magát.