Vona Gábor: ez már a vég kezdete! A fenyegetőző államtitkárnak pedig távoznia kell a kormányból

"Minden egyes rablóbandának ez a sorsa, egymást falják fel végül a tolvajok."

Mi a véleménye jobboldali ellenzék vezetőjének arról, hogy Czerván György államtitkár minden következmény nélkül - visszaélve a hatalmával - fenyegetőzhetett?

Vona Gábor meggyőződése szerint azért nem csapta ki a biztosítékot a kormányzatban a fogathajtók szövetségi kapitányának meghurcolása (mint ismert, ifj. Bozsik József a Mészáros Lőrinchez kapcsolható szilvásváradi komplexumot merte kritizálni, emiatt megfenyegették, majd le is váltották),

"mert ez a mindennapi politikai működésük szerves része, így működik az Orbán-kormány. A Viktor megengedi, vagy nem engedi meg".

Ez a mai magyar politikai élet döntő szempontja; „csak a Fidesz!”, és aki ezen körön kívül van, annak nem lehet igaza, hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

A pártelnök úgy gondolja, ha egy sportág szövetségi kapitánya kritikát fogalmaz meg, akkor ebben az esetben az a politika feladata, hogy meghallgatja őt, és megoldja a felvetett problémákat. Vona szerint az, hogy a jelenlegi kormánynak a kritikára fenyegetés és elhallgattatás a reakciója, az stílusbeli és emberi gyarlóságra vall.

Czerván nem csinált mást, csak azt tette, amit maga körül látott, "amit egyébként tenni szoktak", viszont ez napvilágra került, "ennyi a különbség". Ez csak a jéghegy csúcsa - utalt ezzel Vona Gábor arra, hogy sok ilyen esetről tud, csak azokról nem készült felvétel, nem lehet őket bizonyítani.

"Nem tudok mást elképzelni, minthogy az államtitkár elköszön a kormányzati feladatkörétől, és hamut szór a fejére"

- ismételte meg a Jobbik korábbi álláspontját.

Vona szerint a jelenlegi közéletet jellemzi, hogy semmiféle bocsánatkérés nem követte a fideszes államtitkár szavait, "de ami most történt 2018 után nem fog megtörténni". A Jobbik emberközpontú politikájának az alapja, hogy nem a pártszíneket, hanem a lakosság javát nézi.

"Czerván György nem az emberek problémáit akarta megoldani, hanem a keresztapa utasítását hajtotta végre"

- foglalta össze.

Ha már szóba jött a Keresztapa, mit szól ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc összeveszett a saját strómanjával? - kérdeztük a politikust arról, hogy a felcsúti polgármester sajtóinformációk szerint szembekerült azzal a Csík Zoltánnal, aki az Orbán-közeli hirtelen milliárdos nagyvállalkozó beruházásainak szokott megágyazni.

A consigliere-k szembefordultak egymással, de ennek pontos okát nem tudni - válaszolta.

De Vona szerint ez arra mindenképpen rámutat, hogy "az a fajta rendszer, politikai kultúra, amely a lopásra, a tolvajlásra épült", elindult a végjátéka felé;

"minden egyes rablóbandának ez a sorsa, egymást falják fel végül a tolvajok".