Könnyen mérték: felfüggesztettet kapott a Népszabadság volt főszerkesztője egy kerékpáros életéért

Az is csak 1 év 8 hónapra vonatkozik.

A Fővárosi Törvényszék pénteken a Tárirati Irodához eljuttatott közleményében felidézte, M. Marcell 2015. március 30-án este az általa vezetett autóval Budapest VII. kerületében, egy trolibusz előzése közben a belső forgalmi sávból lassítás nélkül élesen jobbra haladva gépkocsija jobb hátsó részével elsodorta a külső forgalmi sávban közlekedő kerékpárost, aki az úttestre zuhant. A vádlott nem állt meg. Otthon azonban észlelte a gépkocsija sérülését, és azonnal visszament a baleset helyszínére, ahol jelentkezett az időközben kiérkezett rendőröknél.

Az elgázolt kerékpárost a szakszerű kórházi ellátás ellenére, a balesetben elszenvedett sérülések miatt 2015 áprilisában elhunyt.

Közleményük szerint az elsőfokú bíróság a bizonyítékok alapján elfogadta a vádlott védekezését, miszerint nem tudta, hogy balesetet okozott, és a troli dudálását, a kerékpárral való érintkezését az autóban szóló zene, illetve a már megtett távolság miatt nem hallhatta, a kerékpárost pedig nem láthatta. Ezt támasztotta alá az az igazságügyi szakértői vélemény is.