Ez a szabadságharc sem áll nyerésre: a Heineken nem fogja levenni a vörös csillagot

Láttunk már a fülkeforradalmároktól csendes visszavonulást. Most is ez lesz?

Az, hogy a két Romániában forgalmazó vállalkozás kibékült egymással, ami biztosan örömhír a bukaresti büdzsé számára is, vagy a tényleges szembenézés a kommunista múlttal, vagyis az állambiztonsági ügynöklisták nyilvánosságra hozatala a vörös csillag levétele egy bizonyos termékről.

Nos, a Heinekennek eszében sincs megválnia a logójában szereplő vörös csillagtól – hivatkozik a hvg.hu a Beverage Daily című internetes lapra, amelynek a hollandiai cég szóvivője nyilatkozott.

Megértik, milyen szimbolikus értékkel bír a magyarok számára a „Csíki” márkanév, ugyanakkor „a Heineken mindig, mindenhol és minden eszközzel meg fogja védeni azt, ami a cég születése óta a sajátja: a Heineken márkát, beleértve az ikonikus vörös csillagot”. A cég azt is hozzátette: figyelik a fejleményeket, és remélik, az ügy hamarosan megoldódik.

Hát, láttunk már fülkeforradalmi fegyverletételt, sőt, eleve vesztes harcba sem szokta Orbán Viktor belevezényelni seregét, így nem biztos, hogy túlságosan aggódnia kell a németalföldi sörgyártónak.

Mátsik György addig is élvezheti a luxus nyugdíját.