Tarlós feleségét is megbüntették a közterületesek

Az országos hírnevet szerző budai kereszteződésben a főpolgármester neje is csekket kapott.

Tarlós István az ATV stúdiójában azt mondta:

"Divat lett alamuszi módon elhelyezni KRESZ-táblákat, majd a környékükre ráirányítani egy kamerát, hogy valakik, miután ártatlanul, véletlenül a megszokott útvonalon haladnak, kapjanak egy 50 ezres büntetést"

A kerékpárosokkal szemben (amúgy joggal) ultraszigorú főpolgármester szerint "állatorvosi ló" a Bécsi és a Szépvölgyi út kereszteződése, ahol folyamatosan osztogatják a büntetéseket, és elismerte, hogy családja sem érintetlen az ügyben:

"Egy családtagomat is megbüntették a közterület-felügyelők felvételei alapján, ő a rendőrségen beismerte, hogy nem vett észre egy KRESZ-táblát, elismerte a felelősségét és befizette a büntetést"

Tarlós István később a 24.hu-nak elismerte, hogy a megbüntetett rokon nem más, mint a felesége, "aki – hogy ne legyen belőle baj – írásban is elismerte felelősségét, és az összeget is elutalta".

A főpolgármester azt hangoztatta, hogy nincs összefüggés a családját ért büntetés és a közterületesek által fenntartott kamerás rendszer elleni fellépése között, és ő a közterületesek basáskodása ellen akar fellépni, ahol nem egyszeri 50 ezer, hanem évente több mint 200 millió forintos büntetésösszeg a tét.

A főpolgármester fenntartotta álláspontját, hogy a III. kerületi kereszteződésben szabálytalanul büntetik az autósokat. A felvételeket készítő kamerát egy fővárosi tulajdonban lévő oszlopra szerelték fel, ám ehhez nem kértek hozzájárulást a fővárostól – állította Tarlós.

A Budapestet "szélsőségesen tömegközekedés-orientált" városnak tartó főpolgármester szerint csak a közteresek kamerafelvételei alapján nem szabadna büntetéseket osztogatni.

A fizet, nem fizet, jogos, nem jogos mondakörről itt olvashat bővebben.