Tegnap az Arénában koncertezett a The Dire Straits Experience

A legenda tovább él, avagy pillanatfelvételek a melankólikus rock továbbéléséről.

Mivel az eredeti, több mint 120 millió eladott lemezzel büszkélkedhető, és a klasszikus rockzene rajongóit – többek között – a Sultans of Swing, a Lady Writer, a Tunnel of Love, a Romeo and Juliet, a Private Investigations, a So Far Away, a Money for Nothing, a Walk of Life, a Brothers in Arm, vagy a Calling Elvis dalokkal megajándékozó angol csapat már több mint két évtizede nem aktív, ezért először egy The Straits néven működő banda, pár éve pedig a The Dire Straits Experience tartja műsoron a klasszikussá érett, és a mindenki által ismerhető Dire Straits szerzeményeket.

Utóbbi formáció járt tegnap az Arénában, amelynek frontemberi posztját a zenekar karakterét egyedi hangszeres játékával megadó, zeneszerző-szövegíró, énekes/gitáros – már csak szólópályán mozgó – Mark Knopfler helyett Terence Reis tölti be, ezáltal néhányan egy szimpla tribute csapatnak tartják ezt a felállást. Ennek némiképp ellentmond, hogy két ex-Dire Straits tag is játszik az együttesben, Chris White szaxofonos, és Chris Witten dobos, valamint, hogy Reis-t az egyetlen „vállalható” helyettesnek tartja a közönség nagy része. Ezt valószínűleg az Arénába kilátogatók is így gondolhatták.

Egy biztos, a kilencvenes évek közepén bekövetkező leállásig hat stúdiólemezt, valamint három hivatalos élő albumot kiadó Dire Straits dalainak élő előadására a mai napig nagy az igény, ezért valószínűleg az Experience-nek is sokáig lesz még létjogosultsága.  

A fotókat Ulz Mátyás készítette.