Újabb szint: egymást vezettetik el bilincsbe verve a balos politikusok?

Szegeden a karzatról próbálta meg a petíciót átadni Botka Lászlónak.

A lap megkereste az érintettet, Szabó Baálintot, aki kérdésükre elmondta: fél kilenckor tartott egy előre meghirdetett országos sajtótájékoztatót a Szeviép-ügyben. Ebben három javaslatot fogalmazott meg: önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását, parlamenti vizsgálóbizottság felállítását (amelyben a szocialisták vezetőjeként Botka László is kezdeményezően lépjen fel) és a Szeviép-károsultak, 433 alvállalkozó azonnali és teljes körű kártalanítását. Ezt követően egy petíciót kívánt átadni a polgármesternek.

A közgyűlésre nem engedték be, így a karzatról próbálta meg átadni azt a Botka Lászlónak, ám előbb a biztonsági őrök lökdösték meg, majd a rendőrök megbilincselve elvezették, ám a városi közgyűlés vége után azonnal el is engedték.

Szabó Bálint szerint „Egyszerűen előállítottak, azt gondolom, teljesen jogtalanul a személyi szabadságomban korlátoztak, úgyhogy az én véleményem erről a történetről, hogy egy maffiaváros az, ahol a polgármester a számára kellemetlen ügyeket, képviselő embereket bilincsben elvezetteti és gyakorlatilag fogdába záratja”

Az MTI korábban az ügyről azt írta, Szabó Bálint a karzatról játékpénzt szórt az ülésterembe, és folyamatos közbekiáltásokkal zavarta a tanácskozást. Az önkormányzati rendészek távozásra szólították föl, de miután nem jártak sikerrel, rendőrt hívtak, akik aztán elvezették Szabó Bálintot.

A Szeviép Zrt. három egykori vezetője ellen csődbűntett minősített esete miatt folyik eljárás a Szegedi Járásbíróságon. A vádirat szerint a cégvezetők döntése alapján rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket – az észszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon – a teljes egészben vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, magánszemélyeknek, sportszervezeteknek. A vádlottak tagadják bűnösségüket.

Ilyen egy elcseszett elszámoltatás! Megtudtuk: feloldhatják a Szeviép-vezető zárolt vagyonát

A héten írtunk arról, hogy még mindig nem tudni, hogy a megkárosult alvállalkozóknak a táskás embereket vagy a román és a magyar államot kell e megkergetniük. Egyesek szerint a különös kölcsönök okozták a Szerkezet- és Vízépítő Zrt. csődjét, a vádlottak természetesen tagadnak.