A baloldal napilapját pénzeli a kormány – be van keverve 2018-ra a botkanarancs?

A kormány milliós hirdetésekkel tömi ki a baloldal lapját, a Népszavát.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormánypárt közpénzzel is hajlandó támogatni a szocialistákat, hogy megerősödjenek, a két párt retteg attól, hogy a Jobbik kormányra jut, és el akarják kerülni az elszámoltatást.

A jobbikos politikus az összefogásra példaként hozta, hogy a kormány lapszámonként több millió forinttal "pénzeli a baloldal napilapját, a Népszavát".

"Az elvtelenség netovábbja, hogy a brüsszeli helytartók hazai szócsöveként funkcionáló lap egy meggyőződésével teljesen ellentétes, demagóg propagandának biztosít egész oldalas felületet" - fogalmazott Szilágyi György, hozzátéve: miközben a kormány a metróbotrány felgöngyölítéséről beszél, annak a lapnak is fizet, amelynek közvetett tulajdonosa, Puch Laszló az OLAF-jelentés szerint 331 millió forinthoz jutott a Siemenstől.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa emlékeztetett továbbá arra is, hogy nemrég a szocialisták korábbi országgyűlési képviselője, Gál J. Zoltán az MSZP és a Fidesz által a háttérben, titokban megkötött elvtelen megállapodásról beszélt.

Szilágyi György feltételezése szerint a következő nemzeti konzultáció tájékoztató kampányából is jut majd pénz az újsághoz. A jobbikos politikus közölte, igazoltnak érzi az MSZP-ből távozott Demeter Márta szavait, miszerint a szocialisták feladták, hogy 2018-ban leváltsák a Fideszt, a párt vezetői a túlélésre játszanak.