173 millió forintot ad a kormány a cigányzene támogatására, 345 milliót Kerényi könyveire

Rogán Antalék a propagandaminiszteri pénzkeretből 162,3 millió forintot különítenek el arra, hogy támogassák Kerényi Imre tavaszi kötetsorozatát, a Nemzeti Könyvtárat.

Lehet, hogy a miniszterek egymás között leboltolták, hogy ki mikor támogatja Kerényit, mert az őszi sorozatra már Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériuma biztosít 182,5 milliót.

Összesen tehát, az idei évben, 344,9 millió forintot költ a kormány ezekre a könyvekre, derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Az Alaptörvény díszalbuma, valamint az ezzel kapcsolatos zsebfüzet sem olcsó mulatság: 15,9 millió forintot áldoznak rá Rogánék, de a miniszterelnök felszólította Varga Mihályt, hogy 212,6 milliót biztosítson a projekthez.

A könyvkiadás mellett a zenére is odafigyel a kormány, 88,9 millió forinttal támogatják a Zenélő Budapest projektet. Ez elsősorban arról szól, hogy kisebb koncerteket tartanak szabadtéri helyszíneken. A Muzsikáló Budapest 173,5 milliót kapott, a cigányzene támogatására. A pedagógusnap 32,8 millióba kerül a kormánynak.

Ha valami esetleg módosulna útközben, esetleg drágulna, ami azért itthon elég könnyen előfordul, 50 millió forintot félretettek tartaléknak a projektekre.