Az amerikai ENSZ-nagykövet szerint Oroszország beleavatkozott az elnökválasztásba

Az amerikai ENSZ-nagykövet szerint nem fér kétség ahhoz, hogy Oroszország beleavatkozott a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányba.

"Nem kérdés, hogy Oroszország beavatkozott. Nem akarjuk, hogy bármelyik külföldi ország bármikor is beleavatkozzon a választásainkba" - mondta vasárnap az ABC televíziós csatornának Nikki Haley, akit Donald Trump elnök nevezett ki a posztra. Amint a belső vizsgálat befejeződött, döntés fog születni arról, hogyan kezelje az Egyesült Államok a Kreml lépéseit - tette hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök következetesen tagadja, hogy országa beleártotta volna magát a Trump és Hillary Clinton közti versenybe. Trump maga azt mondta, hogy szerinte orosz hackerek feltörték a Demokrata Párt elektronikus levelezését, de semmiféle orosz beavatkozás nem érintette a végeredményt.

Az amerikai hírszerző ügynökségek azt jelentették, hogy Oroszország megpróbálta segíteni Trump kampányát. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és kongresszusi bizottságok vizsgálják, hogy a kampány során Trump munkatársai egyeztettek-e az orosz kormánnyal.

"Nem szerettünk bele Oroszországba, ilyesmiről nincs szó. Értik, hogy visszatér az erőnk, visszanyerjük a hangunkat, és ismét az élre állunk. Az ENSZ-ben a legtöbben azt mondják nekem, hogy örülnek, hogy ismét mi vagyunk a vezető hatalom" - jelentette ki Nikki Haley.

Forrás
MTI
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".