Magas részvételi arány lehet a végegyházi időközi választáson

A Békés megyei Végegyházán tavaly decemberben elhunyt a polgármester. A posztért hatan indulnak: négyen függetlenként, egy jelölt a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben 1130 választásra jogosult szerepel, a településen 1390-en élnek.

A legesélyesebb befutónak a Jobbik polgármester-jelöltje, Vajda Norbert számít. Az Alfahír tudósítója is azt tapasztalta, hogy a megkérdezett helyiek a Jobbik jelöltjét támogatják.

Március végén ellátogatott a településre Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki egy rögtönzött utcafórumon leszögezte: egy közösség számára biztosítani kell közbiztonságot és létbiztonságot.

"Legyen kenyér az asztalon, és azt a kenyeret ne vegye el senki idegen az asztalról"

– hangsúlyozta.

Végegyháza ma dönti el, hogy megosztottságban vagy közösségben szeretne-e élni

Végegyházán tavaly decemberben elhunyt a független Varchó István Gyula polgármester. A posztért hatan indulnak: négyen függetlenként, egy jelölt a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a kommunista Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben 1130 választásra jogosult szerepel. A jelenlegi vezetés a folyamatos fenyegetésből élt, mi viszont a megosztottság helyett egy közösséget akarunk építeni- üzente Vajda Norbert, a Jobbik jelöltje.