Újabb magyar rendőrök indultak Macedóniába határt őrizni

Újabb rendőrkontingens indult Macedóniába, idén ez már a negyedik egység, amely 30 rendőrrel vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A rendőrség tájékoztatása szerint hétfőn Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese köszöntötte Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában a macedón-görög határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingenst.

A magyar rendőrök fő feladata járőrszolgálat ellátása lesz a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található főbb és alsóbbrendű utakon is.

A kontingens szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal és mobil hőkamerával is segíti az érintett határszakasz védelmét.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják.

Halmosi Zsolt még januárban, az év első rendőrkontingensének útba indításakor azt mondta: az idén év végéig havi váltásban folyamatosan küld a magyar rendőrség egységeket Macedóniába.