Ez a kormányzás arról szól, hogy Orbán Viktor legyen a leggazdagabb magyar!

Sőt, arra is emlékeztették a fideszeseket, hogy belőlük embert Simicska csinált.

Apáti István napirend előtti felszólalásában felidézte a parlamentben, hogy a Jobbik a hétvégén országos korrupcióellenes plakátkampányba kezdett, "Ti dolgoztok, ők lopnak" szlogennel. A politikus megfogalmazása szerint a "Ti" csoportjába tartozik minden magyar, a munkásoktól, a földműveseken át az egyetemi hallgatókon keresztül a gyermeküket nevelő szülőkig, valamint az unokájukra vigyázó nagyszülőkig.

Az "ők" már sokkal kisebb kategóriát jelöl: azt a "Soros-pártot", amit Soros György indított el, és amely kitermelte Simicska Lajost, aki aztán "embert csinált a fideszesekből, és urat Orbán Viktorból".

Apáti István nevesítette is a plakátokon szereplő négyest: Habony Árpád, aki már a kaszinók körül is megfordul, Rogán Antal, akit már kapcsolatba hoztak olyan alvilági figurákkal is, mint Vizoviczky László, vagy Portik Tamás. S akihez köthető a letelepedésikötvény-bizniszben keletkezett 150 milliárdos bevétel is, ami viszont mehetett volna a magyar költségvetésbe is. Lenne pénz,

"de amíg a magyarok tisztességes dolgoznak, ők lopnak"

- tette hozzá.

Meglátása szerint Mészáros Lőrinc, a "nemzet mészárosa", az "univerzális polihisztor", aki szintén fent van a plakátokon, nem más mint Orbán Viktor vagyonkezelője.

Főleg 2014-től az Orbán-kormány célja, hogy Mészáros Lőrinc vagyonkezelése mellett Orbán Viktor legyen a leggazdagabb ember Magyarországon, megelőzve Csányi Sándort is - hangzott el. Apáti hangsúlyozta, mivel a "család feje", a miniszterelnök engedélye nélkül még WC-papírt sem lehet venni egy kormányülésre, ezért Orbán Viktor engedélyezi azokat a jogszabályokat is, amelyek a korrupciót segítik elő.

De jön a földesúradó, és a Jobbik fel fogja számolni a teljes fideszes maffiát - ígérte meg Apáti István.

Dömötör Csaba most nem volt túl frappáns, a propaganda-államtitkár felsorolta a szokásos "jobbikos ügyeket", többek között még mindig kíváncsi arra, hogy vajon hány Kovács Béla lapul a jobboldali ellenzéki párt soraiban, de kitért Simicska Lajosra is.

"A Jobbik ugyanazt a pokróc stílust akarja behozni a parlamentbe, amit a gazdája és a csemetéje képvisel"

- utalt arra Dömötör, hogy mennyire feldúlta a milliárdos nagyvállalkozót, hogy háza előtt paparazzók vertek tanyát.

Egy másik aspektusra is felhívta a figyelmet, amikor a jobbikosok szemére vetette, hogy azok megszólítanák a baloldali szavazókat is (Vona Gábor is több alkalommal elmondta, hogy minden magyar képviselete a célja). Nehezen fogható fel, hogy egy magát nemzeti kormánynak mondó alakulatnak ez miért fáj?

A Fidesznek láthatóan nincs szüksége másra, csak arra a fanatikus keménymagra, amelyik ha a fene fenét eszik is, de Orbán Viktorra szavaz. Még akkor is, ha hét magyar régióból négyet Európa szegényházába sorolnak.