A Fidesz álciviljeit nem a lopás zavarja, hanem a tegeződés

A felháborodott írás elején még azt hihetnénk, a CÖF-ösök már bizonyítottan (?) jól működő (?) kreatív stábja (?) ad hangot nemtetszésének a jobbikos plakátok kapcsán, mivel ezt írták:

Tiszteletet a népnek! A Jobbik plakátja megerősíti, hogy a szédelgő társulat kreativitása a nullával egyenlő.

Így néznek ki a jobbikos plakátok, döntse el mindenki, szokott-e ezeknél lényegesen kreatívabbakat látni az utcán, vagy sem:

Ám végül kiderül, hogy más gond is van itt, és nem is akármi:

Tegeződés! 2017-ben! Hallatlan!

Avagy a CÖF szerint

„a polgárok csípőből történő letegezése nem idézi az etikus és kulturált gyermekszobák hangulatát”.

A közlemény további részében próbát tettek arra is, hogy a jobbikos üzenetet egyfajta önkritikának állítsák be, merthogy ugye ha a Jobbik azt mondja, hogy „Ti dolgoztok”, akkor az azt jelenti, hogy a jobbikosok meg nem csinálnak semmit, mert ők nem részei T/2-es személyes névmásnak. Vagy valami ilyesmi, nem tudom. Régen minden jobb volt.

"Időszerű volt az önkritikus plakát, amihez gratulálunk!"

- tették mindenesetre hozzá, szóval mostmár mindenki tudhatja. Azt.

Végezetül még odáig is eljutnak, hogy szerintük a plakátkampányban a lopással kapcsolatos rész perelhető, merthogy a BTK-ban a lopás az egy konkrét tényállás, és nyilván, ilyen soha nem történt a kormány körül. S bár elég masszív közszereplőkről van szó, ráadásul politikusokról egy választási kampány nyitányában, a plakát szereplői Rogán Antal hasonló bukása után valószínűleg nem szívesen rántanának magukra egy halomnyi bizonyítási eljárást.

De ne térjünk el a lényegtől holmi ezermilliárdos lopásokkal:

Ezek a jobbikosok tényleg tegeződnek! Kint az utcán! Ahol ártatlan emberek sétálnak! Botrányos!