Drogokkal kényszerítették beismerő vallomásra a Teréz körúti robbantót?

Édesapja szerint fiát tudatmódosító szerekkel tömik az előzetesben.

A Privátkopónak nyilatkozó édesapa szerint fiát tudatmódosító szerrel bírták rá, hogy beismerő vallomást tegyen, elutasított feljelentésében azért kezdeményezett laboratóriumi vizsgálatot, hogy kiderüljön, tényleg drogokkal tömik-e P. Lászlót?

"A fiam viselkedése egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott egy nappal azelőtt, hogy beismerő vallomást tett"

- nyilatkozta a bűnügyi portálnak a férfi. Hozzátette:

"Korábban folyamatosan azt hajtogatta, hogy semmi köze a bűncselekményhez, és majd a bíróság előtt, a média jelenlétében elmond néhány dolgot, de február 14-én, amikor telefonon felhívott egy magából teljesen kifordult, zavarosan, összefüggéstelenül beszélő emberrel beszélgettem."

Az elkeseredett szülő szerint fiának olyan hangja volt, mint aki be van rúgva, ellenségesen beszélt vele és nem akarta elhinni, hogy ő az apja:

"Olyan régi eseményeket emlegetett fel, amelyek vagy nem történtek meg, vagy nem úgy, ahogyan fiam most előadta."

A férfiben ekkor merült fel a gyanú, hogy Lászlónak - a tudtán kívül - drogot adhattak az előzetes letartóztatásban, és ennek hatása alatt ismerhette el bűnösségét. A férfi két alkalommal is vitt magával tégelyt a nyomozó ügyészségre, amikor László vallomást tett, hogy vizeletmintát adjon és azt laboratóriumban megvizsgáltathassák, de a fiú ettől határozottan elzárkózott.

"Hónapokon át szilárdan állította, hogy nem ő robbantott a Teréz körúton. (...) Ehhez képest két héttel később beismerte a merénylet elkövetését"

- nyilatkozta az apa, aki szerint fia nem a bizonyítékok hatására tört meg.

A férfi szerint a fia az utolsó beszélőn úgy kommunikált vele, mint aki nem beszámítható, a szemei furcsák voltak:

"Erős a gyanúm, hogy folyamatosan valamilyen szert adtak a gyerekemnek, és belesulykolták, hogy miket mondjon."

Az édesapa ragaszkodik hozzá, hogy a robbantásról nyilvánosságra hozott felvételeken nem a fia látható.

Ha minden jól megy, nyár elejére már vádat is emelhetnek a Teréz körúti robbantó ellen

P. László február 18-án tett részletes beismerő vallomást, melyben elismerte, hogy ő készítette el a Teréz körúti merénylethez használt bombát és ő is robbantotta fel, valamint övé volt az a hátizsák is, aminek a maradványait megtalálták a helyszínen.