"Nem lesz szándékos lejáratás" - kamuzta az új vezetőség egy éve a TV2 munkatársainak

Tavasszal van az egyéves évfordulója a TV2 kormányszócsővé alakításának, a csatornát Andy Vajna megérkezésével kezdték el revolvermédiává formálni.

 

Tavaly február 23-án hívták össze azt az értekezletet, ahol az RTL Klubtól érkező Dirk Gerkens bejelentette vízióit és bemutatta Kökény-Szalai Vivien hírigazgatót.

A hvg.hu-nak most a birtokába került egy hangfelvétel a stábmegbeszélésről.

Mint kiderül, Gerkens magabiztosan beszélt arról, hogy a TV2-nek át kell vennie a piacvezető szerepet az RTL Klubtól, sőt, úgy fogalmazott, hogy a rivális csatornát "ki kell nyírni".

Gerkens szerette volna, ha a Tények is visszanyeri piacvezető helyét, ám az utóbbi időben a magát "világszínvonalú" híradóként aposztrofáló műsor egyre nevetségesebb színvonalat produkál, és nem riad vissza a hazugságokra és csúsztatásokra épülő politikai karaktergyilkosságoktól sem.

Mindez azért érdekes, mert a hangfelvétel alapján Gerkens egy éve még tagadta, hogy ilyesmire készülnének, a jelenlévő munkatársakat azzal nyugtatta, hogy semmiféle "negatív változás" nem lesz. Mint mondta, személyesen egyáltalán nem ért egyet a személyes, kifejezetten az egyes politikusok ellen irányuló „szándékos” médiatámadásokkal.

Részletesen levezette, nem ért egyet a „Mr. Habony”- ról szóló cikkekkel, mert neki nincs „hivatalos pozíciója”, így vele ne foglalkozzanak. Ahogy szlenges lazasággal fogalmaz: „Who the fuck is that shit?" Ellenpontként pedig a hvg.hu által feltárt, a Schmitt Pál köztársasági elnök bukásához vezető plágiumügyet nevezte meg, mert mint mondta, „that’s a story”. Méghozzá azért az a sztori, mert Schmitt Pál „president”, és „csalt a diplomájával”.

- olvasható a hvg.hu cikkében.

A felvázoltakhoz képest egészen másként alakult a csatorna sorsa: a Tényekhez személyes lejáratások sora fűződik, elég Juhász Péterre, Spéder Zoltánra vagy épp Vona Gábor lebuzizására gondolni.

A stílusváltás ideje egyébként egybeesik Kökény-Szalai Vivien érkezésével, ami Gerkens számára azért kínos, mert a stáb előtt úgy mutatta be az új hírigazgatót - egyben Rogán feleségének és Habony exének közeli ismerősét -, mintha ő jelölte volna ki a posztra mindenféle felsőbb utasítás nélkül.

A teljes cikk itt olvasható.