Rövidesen kiderül, hogy Viktor engedi-e ismét helyzetbe hozni Rogán Antal barátait

Vajon ki állhat az új ügyvédi törvény furcsa szabálya mögött, amely alapján cégvezetők is lehetnének a magyar prókátorok? – tette fel a kérdést Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

A keddi sajtóhírek alapján többen a Rogán Antal baráti köréhez tartozó Kertész Balázshoz kötik a törvénymódosítási javaslat megszületését. Elképzelhető, hogy kifejezetten a szóban forgó személyre szabták azt.

Hiszen éppen ő volt az, aki korábban lebukott, hogy a törvényi szabályozással ellentétben egyszerre ügyvéd és cégvezető. Egy biztos: a Magyar Ügyvédi Kamara biztosan nem kérte ezt a módosítást. Az eset külön furcsasága, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében azt írta, hogy nem tudott a tervezet módosításról, azzal nem is ért egyet. A közleményt azonban nem írta alá a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, azaz Rogán Antal. Ezek alapján tehát magánszemélyként Rogán akár tudhatott is a kezdeményezésről.

Staudt szerint, ha az Országgyűlés elé kerül a javaslat, akkor ki fog derülni, hogy azt Viktor megengedi vagy ez az elképzelés már a kormányzati berkekben is kiverte a biztosítékot.