2017. 04. 06. 11:17

Újabb újságíró menekül a közmédiából

"12 év után felmondtam az MTV-ben" - jelentette be Al Ghaoui Hesna külpolitikai riporter, műsorvezető egy internetes portálnak adott interjúban, írja a Magyar Nemzet.

A szír-magyar származású újságíró az alábbiakkal indokolta a kormányzati propagandaosztállyá silányított közmédiából való távozását:

"Az elmúlt időszakban történtek számomra is elfogadhatatlan dolgok az országban és a televízióban, ezek miatt bennem is voltak dilemmák, hogy fölálljak vagy sem."

Ugyanakkor jelezte: szakmai szempontból sem volt elégedett a munkával, miután 2010-ben a köztévé új vezetése át akarta helyezni belpolitikai riporternek. A Híradóból már akkor kénytelen volt távozni, mivel az akkori hírigazgató nem méltányolta, hogy nem akar olyan szakterületen dolgozni, amiben nincs jártassága.

Azért viszont hálás, hogy Bábel című műsorának szerkesztésébe soha, semmilyen formában nem szóltak bele.

"Amikor világossá vált, hogy megszüntetik a Bábelt, akkor már semmi értelmét nem láttam annak, hogy maradjak"

- mondta a riporter.

Al Ghaoui szerint az ország megosztottsága a menekültválság során érte el a csúcsát:

"Az emberek megpróbálják leegyszerűsíteni a dolgokat és egymást. A közszereplőket belepakolni a jobboldali zsákba vagy a baloldali zsákba, a 'migránssimogatóba' vagy a fajgyűlölőbe... nincs középút, a szivárványnak nincsenek színei, csak fekete meg fehér van."