A reklámadó bevetése a sajtószabadság elleni támadás lenne

A Jobbik szerint a reklámadó bevetése ellehetetlenítette volna az összes nem állami pénzből működő sajtóorgánumot.

Volner János, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: úgy tűni, hogy a kormány meghátrált a reklámadó tárgyalásától, tehát a brutális emelés nem fog bekövetkezni. Mint mondta, a kormánypárti és az egyre gyakrabban kormányzati hirdetéseket közlő MSZP-közeli sajtó kivételével minden erős médium félt az adónemtől.

A jobbikos politikus szerint a kormány a reklámadót arra használná, hogy a nem kormányzati befolyás alatt álló, magánkézben lévő orgánumok tulajdonosait adópolitikai eszközökkel arra kényszerítsék, hogy megváljanak tulajdonuktól.

Ez felfogható egy sajtószabadság elleni támadásnak

– tette hozzá. Volner János felidézte, hogy a 2014-ben bevezetett adónemet az Európai Bizottság megsemmisítette és 20 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a kormányt. Ez aránytalan teherrel sújtotta az RTL Klubot, az egyetlen vezető kereskedelmi televíziót, amelyet a kormánynak még nem sikerült megszereznie – fogalmazott. Kérdésre közölte: az érintettek egyébként is fizetnek közterheket, így pártja indokolatlannak tartja a reklámadót.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1