Píszí mindenütt: transznemű karakter miatt megy a hiszti a számítógépes játékok piacán

A Mass Effect: Andromeda játékba valószínűleg a politikai korrektség miatt bekerült egy transznemű karakter is. A gyenge sztori viszont kiverte a biztosítékot, bocsánatkérésre, majd módosításra kényszerült a gyártó BioWare.

A sztori úgy néz ki, hogy a játékban a Prodromos nevű előőrsön dolgozik egy Hainly Abrams nevű ember, a Tejúton viszont még Stephan volt a neve. A hölgy transznemű. A probléma viszont nem ebből lett, hanem abból, hogy a fejlesztők gyengén tálalták ezt a helyzetet.

A karakternek egyébként semmi szerepe nincs a történetben, de lehet vele beszélgetni, és elég hamar bevallja, hogy ő amúgy nem született Hainly Abrams, hanem igazából Stephan. A játékosoknak viszont nem tetszett, hogy ilyen hamar bevallja, hogy ő bizony transznemű!

Az LMBTQ (meg még ki tudja milyen betűk) közössége is felháborodott ezen, mert szerintük csak azért került a Mass Effectbe ez a karakter, hogy letudják ezt a témát.

A BioWare azóta hivatalos közleményben kért bocsánatot, nem akartak senkit megsérteni, megváltoztatják a karakterhez köthető párbeszédeket.