A Fidesz már az óvodát is át akarja játszani a Hit Gyülekezetének Hajdúsámsonban

A kormánypártok csak átjátszották a helyi óvodát a Hit Gyülekezetének.

Ágoston Tibor választókerületi elnök, és Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő közösen jegyzett közleményben emlékeztet arra, hogy évekkel ezelőtt az akkori városvezetés a helyi általános iskola fenntartói jogát átadta a Hit Gyülekezetének. Akkor a helyi Fidesz tiltakozott ez ellen. "Most pedig a Fidesz-KDNP polgármestere kezdeményezte az óvoda átadását ugyanannak a szektának és ezt a kormánypártok képviselői támogatták is".

A Jobbik teljes mértékben elítéli a fideszes városvezetés köpönyegforgató, a helyi emberek érdekeit semmibe vevő magatartását - olvasható a közleményben. Ágoston és Kulcsár úgy látja, hogy a Fidesz és a KDNP felelőtlen képviselői most az óvodásokat dobják oda olyanoknak, akik káros hatással lehetnek a gyermekekre.

"A Jobbik korábban is tiltakozott az iskola átadása ellen, ebben az esetben is felemeljük hangunkat, és felszólítjuk a Fideszt, hogy álljon el a szándékától, és vonja vissza a sunyi módon, fű alatt meghozott döntését!"

Egyúttal arra biztatják a szülőket, hogy gyakoroljanak nyomást a városvezetésre annak érdekében, hogy "ez a szégyenletes intézményátadás ne történjen meg". A Jobbik támogatja azon felelősségteljes szülőket, akik kiállnak gyermekeik érdekében, és meg szeretnék akadályozni azt, hogy az óvoda a Hit Gyülekezete kezébe kerüljön.