Bukolikus idillben "dolgoznak" a kormánypárti képviselők

Nehéz műfaj a memoriter, biztos a fideszes Boldog István is küzdött vele a suliban.

Az alábbi felvételen Boldog István gőzerővel magolja a Jobbik ellen felsorolni kívánt megsemmisítő érvek sokaságát, a mozgó csendélet pedig már nem is lehetne ennél megindítóbb a maga kisiskolás bájával:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=3vMtRyMxMhI]

Ám ami a szellős padsorokban folyó lázas munka látszatát langyos tavaszi glóriaként öleli körbe, az mégis csak a fideszes bólogató Jánosok pásztori békessége.

Már-már az ember lelkében is a gondtalan nyugalom árad szét, amikor a képviselői kötelességük helyett egymással beszélgető, görcsösen laptopozó-mobilozó, vagy kifejezéstelen arccal a semmibe meredő kormánypárti politikusok díszes kompániáján felejti szemét.

A gondtalanság érthető is: hiszen nekik nem kell olyan földközeli dolgok miatt aggódni, hogy miből lesz holnap ennivaló az asztalon, vajon belehalnak-e a magyar egészségügy csodás színvonalú ellátásába, vagy a jövőben is jut-e pénz a gyerek iskoláztatására?

Egyébként az alábbi kép remekül érzékelteti, hogy mennyire érdekelte a kormánypárti politikusokat (és nem mellesleg a többi ellenzéki képviselőt), hogy a magyarok is nyugat-európai színvonalú bért kapjanak kemény munkájukért:

"Orbán Viktor nem államférfi, csak politikus"

A Jobbik elnöke vezérszónoki felszólalásában szorgalmazta a közös fellépést a magyar bérek felzárkóztatásának ügyében."Azt kérjük önöktől, ne azt keressék, hogyan nem lehet, azt keressük közösen, hogyan lehet. Akár lehetnek önöknek is jó ötletei."- mondta a kormánypártoknak címezve Vona Gábor, aki szerint viszont:"De amíg a célt sem tűzzük ki, addig ne várjunk eredményt.