Morvai a félretájékoztató médiumokról: „a CNN-re, vagy a BBC-re gondolnak?”

A szólásszabadságról szóló vitában nem engedték Morvai Krisztinának, hogy feltegyen egy kérdést.

Morvai Krisztina az EU gondolatrendőrségéről szóló tervekről és az ezzel kapcsolatos strasbourgi plenáris ülésen történt vitáról adott ki közleményt.

A politikus idéz az EP egyik friss jelentéséből, miszerint kritikusan kell értékelni, hogy mit kezdjenek azokkal a médiaforrásokkal, amelyek szándékosan félretájékoztatnak.

„Vajon az amerikai CNN televízióra, az angol BBC-re, vagy mindkettőre gondolnak?”

 - teszi fel a kérdést Morvai – vagyis csak tette volna fel, egész pontosan, ugyanis nem mondhatta el az erre vonatkozó kérdését, így jobb híján egy performanszra kényszerült.

Az európai parlamenti képviselő kiemelte, hogy nem az orosz propagandát szeretné védeni, de úgy gondolja, hogy nem lehetne kettős mércét alkalmazni egyes médiumok megítélésében.

Kifejtette, hogy úgy érezte magát, mintha a „Szovjetunió valamelyik központi pártkongresszusán lettünk volna.”

„A korrekt tájékoztatásért és a szólásszabadságért küzdő Európai Parlament nem engedélyezte a vitában a spontán felszólalásokat és spontán kérdések feltételét, noha erre természetesen egyéb témákban mindig lehetőség van.”

Ezért inkább felmutatta a „CNN?” – „BBC?” táblákat, ezután pedig rendre utasították. Morvai negatív példának hozta, hogy ez a két televízió is részt vett abban a kampányban, ami az iraki tömegpuszítitó fegyverek létezéséről szólt a háború előtt, ez azonban nem volt igaz.

 

sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

sss
2019. június 25. | 17:59
Az elnök szerint pártja nem dughatja homokba a fejét.
sss
2019. június 25. | 11:28
Tíz- és százmilliós profitot zsebelhetett be a Fidesz-közeliként elkönyvelt zenészek közül Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán is.
sss
2019. június 25. | 11:13
A miniszter szerint a kormánynak nem érdeke az a lejáratás, amit egyébként a kormánymédia indított el.
sss
2019. június 25. | 10:06
A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, 4,6 milliárd forintos ajándékot kaptak a kormánytól.